Over ons

Van opvoedster tot hoedenontwerper: hoe twee kinderdromen werkelijkheid werden!

Hoedenontwerper / modiste Martine Verstraeten uit Haacht bezig met het hoeden maken in het hoedenatelier. maken

Als jong meisje droomde ik van twee dingen: werken met kinderen en hoeden maken. Ik koos het pad van de kinderen en werd opvoedster van mentaal en visueel gehandicapte kinderen. Iets later werd ik moeder van vier kinderen (twee dochters en twee zonen). Na 17 jaar ten volle te genieten van mijn werk koos ik het pad van de hoeden maken, en eindigde mijn loopbaan van opvoedster, weliswaar vanwege gezondheids-en familiale redenen. Mijn tweede grote droom? Die werd werkelijkheid.

Ik volgde een opleiding tot modiste in het erkend VIZO centrum Brucemo bij Christophe Coppens, de toen bekende Brusselse hoedenontwerper. Op 10 maart 1999 had ik mijn diploma in handen en startte mijn hoedenatelier aan huis waar ik handgemaakte dameshoeden ontwierp. Toen de kinderen groter werden, kreeg ik de behoefte om mijn vleugels uit te slaan. Op 30 juli 2009 opende ik mijn eerste hoedenwinkel in de Stationsstraat 7 te Haacht. De uitbreiding met hoeden en petten voor heren was een feit.

Na enkele jaren verhuisde ik naar nummer 13 in dezelfde straat. In maart 2013 opende ik mijn nieuwe hoedenwinkel mét hoedenatelier welke ik volledig naar mijn smaak liet inrichten. In deze winkel vind je ruime collecties hoeden en petten voor heren. Zowel voor verschillende smaken (klassiek, sportief of modern) als maten (van extra klein tot extra grote maten) ben je bij mij aan het juiste adres.

Mijn aanbod? Mijn oog viel vooral op Europese merken als Stetson, het Belgische merk City Sportcaps en het Italiaanse merk Guerra. En het aanbod voor de dames? Daar staat voor handgemaakte hoeden en fascinators van mijn hand.

Daarnaast is er een ruim aanbod aan confectiehoeden en mutsen van Europese merken en zijn er ook nog de mooie chemomutsen van het merk LookHatMe.

Hoeden Martine Verstraeten te Haacht is de speciaalzaak voor iedereen die houdt van mooie, comfortabele en kwaliteitsvolle hoeden en petten.


Certified Stetson Retailer 2024

Voor het zevende jaar op rij mag ik mij "CERTIFIED STETSON RETAILER" noemen.

Deze week viel weerom de brief van Stetson Europe in mijn brievenbus te Haacht met de bevestiging en felicitaties van de CEO van Stetson Europe, met daarbij ingesloten de sticker welke ik vol trots op mijn winkeldeur in de Stationsstraat 13a te Haacht kan plakken naast de vorige zes.

2024 is weer een jaar dat ik al deze mooie Stetsonhoeden en -petten aan de klanten kan aanbieden ! 

Ik kijk er weer naar uit!

Martine Verstraeten - Hoedenontwerper - Haacht

Over ons

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x