Tentoonstelling "Protecting the four elements"

Naar aanleiding van de deelname aan de Openbedrijvendag , nodigde het bedrijf Waterleau uit Wespelaar (Haacht) alle kunstenaars van Groot Haacht uit om een werk te maken en in te sturen met als thema de vier elementen Water, Vuur – Wind – Aarde, naar analogie met het werkterrein, de filosofie en hun logo. Een tweede vereiste die aan de kunstenaars werd opgelegd was om de kleuren van het logo te respecteren, zijnde Rood voor Vuur, Geel voor Wind, Blauw voor Water en Groen voor Aarde.

Ik ging de uitdaging aan om mij voor deze tentoonstelling te selecteren, echter zag ik het niet zitten om één creatie te maken in deze vier kleuren, uiteindelijk moeten toch de kleuren mooi samengaan in een hoed.

Dus koos ik ervoor om vier creaties te maken, elk in een kleur van het logo en naar het thema waar deze kleur voor stond. Ik koos er eveneens voor om elke creatie in een ander hoedenmateriaal te maken.

En zo werd Rood de Fascinator Vuur, helemaal gemaakt van sinamaystro in een combinatie van verschillende tinten rood met een klein beetje warm oranje.

Geel werd eveneens een fascinator, met een basis van toile élasique met stof overtrokken en buntalstro in de vorm van een wervelwind.

Blauw, een grote plateau in sinamaystro die werd overtrokken met kant met parels.

En de vierde werd een hoed in mélusine vilt, afgewerkt met een rand van bananstro. 

Mijn creaties werden geselecteerd voor de tentoonstelling en het resultaat kan je zien op bovenstaande foto.

Terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x