Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste ons laatste nieuws, onze nieuwe collecties, promoties en uitnodigingen voor onze events.

Heb jij ook al lentekriebels en dus zin om je winterhoed op te bergen? Heb jij ook al lentekriebels en dus zin om je winterhoed op te bergen?

NIEUWS | 16-03-2018 : 08:00 | Overzicht van nieuws & events

De laatste dagen is het af en toe genieten van mooi en zonnig weer.

 

Wat ons doet verlangen naar meer..naar lente en zomer…

 

Het kriebelt dan ook om mijn winterkledij en hoeden op te bergen tot volgend jaar, bij jou ook?

Ik geef je dan graag al mee hoe je dit het best kan doen.

 

Alvorens je vilthoed stofvrij in de kast te bewaren, maak je hem eerst proper.

 

Dit doe je door hem boven de damp van kokend water even op te stomen aan de buitenzijde en vervolgens met een hoedenborstel of kleine nagelborstel , helemaal op te borstelen eveneens aan deze buitenzijde.

 

Daarna leg je het lint aan de binnenkant van de hoed op je vingertoppen en wrijf je met een katoenen doek in wasbenzine gedopt op het lint tot het weer proper is. Je laat dit lint dan best open geplooid drogen en verluchten.

 

Wanneer je vilthoed helemaal terug netjes is leg je hem in een kartonnen doos, daar ligt hij veilig voor vallende voorwerpen en ronddwarrelend stof.

Doe wat opgepropt zijdepapier in de top van de hoed en leg ook nog wat extra zijdepapier eronder zodat de hoed niet op zijn rand rust. Ook tussen twee hoeden, leg je best een laag zijdepapier.Wanneer je hoed gedurende lange tijd op zijn rand rust kan dit afdrukken nalaten die je er dan achteraf weer moet uitwrijven. De rand kan soms ook vervormen. Voorkomen is dus beter dan genezen.

 

Opgelet! Vilthoeden zijn gevoelig voor motten! Leg daarom best een mottenwerend middel bij in de doos waarin je de hoed bewaard. Dit hoeft geen slecht ruikend middeltje te zijn hoor, een stukje zeep zoals lavendelzeep , doet het ook prima. Heb je dat niet voorradig dan is een stuk opgerold krantenpapier ook heel geschikt. Motten hebben namelijk een hekel aan de inkt waarmee de kranten gedrukt worden.

 

Lijkt je dit allemaal een beetje moeilijk? Bekijk dan eerst even mijn filmpje. Daarop toon ik jou precies hoe je dit kan doen. Succes!

http://www.hoeden-martineverstraeten.be/nl/11987/videos/video/1307/hoe-maak-ik-een-vilten-winterhoed-schoon-bekijk-het-filmpje-april-2013.html

 

Martine