Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste ons laatste nieuws, onze nieuwe collecties, promoties en uitnodigingen voor onze events.

Wat vliegt de tijd! Proficiat met 19 jaar hoedenatelier! Wat vliegt de tijd! Proficiat met 19 jaar hoedenatelier!

NIEUWS | 26-01-2018 : 08:00 | Overzicht van nieuws & events

Vanmorgen kreeg ik een bericht van LinkedIn in mijn mailbox:

“De tijd vliegt! Proficiat met 19 jaar hoedenatelier. K.K.”

 

19 jaar al! Hier had ik nog niet bij stil gestaan!

 

Goed dat we sociale media hebben die dit voor ons allemaal perfect bijhouden!

LinkedIn doet dit op professioneel vlak, bij Facebook houden ze dan weer je verjaardag bij! Geen agenda meer nodig om dit op te schrijven.

 

Het is dus inderdaad 19 jaar geleden dat ik afstudeerde als modiste in de opleiding bij Christophe Coppens, toen nog in Brucemo (nu het Huis van het Nederlands) te Brussel en voorganger van het huidige Syntra.

 

Met mijn diploma op zak begon ik mijn hoedenatelier aan huis (zie foto) tot ik enkele jaren later mijn vleugels uit wou slaan en verhuisde naar het winkelcentrum van Haacht om er een winkel te openen waar ik naast mijn eigen handgemaakte hoedencollectie voor dames , ook een collectie hoeden en petten voor heren te koop aanbood.

 

Waar is de tijd!

Met nostalgie kijk ik terug naar mijn beginjaren en welke weg ik ondertussen heb afgelegd.

 

Eentje van vallen en opstaan en vooral veel bijleren, door cursussen te volgen in binnen buitenland, maar ook door te doen.

Want zoals mijn kleinzoon van vier me zegt (en dat heeft hij van z’n juf) “Oefenen is Leren”

 

En ja dat is zo, zowel in het omgaan en adviseren van klanten als het hanteren van naald en draad, hoedenmallen , vilt en stro.

 

En dan is er nu de vraag…gaan we de uitdaging aan, doen we verder ???

Opboksen tegen de concurrentie van het online gebeuren waar iedereen vanuit zijn luie zetel kan shoppen , weliswaar zonder het juiste advies … maar ja wat zou het , men kan toch alles gratis terugsturen….

 

Ik heb dus nog iets om over na te denken na 19 jaar!

 

Martine