Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste ons laatste nieuws, onze nieuwe collecties, promoties en uitnodigingen voor onze events.

Hoe maak ik mijn pet schoon? Hoe maak ik mijn pet schoon?

NIEUWS | 12-12-2015 : 08:00 | Overzicht van nieuws & events

Petten worden beter niet in de wasmachine gewassen. Ofwel zal dan de stof krimpen, ofwel zal het plastiek of het karton dat in de klep verwerkt is, vervormd zijn.

 

Ikzelf was mijn petten aan het einde van het seizoen in een koud sopje met een zacht wasproduct zoals ik ook voor mijn wolwas gebruik.

Ik doe dit voorzichtig met de hand, ervoor zorgend dat de klep niet te nat wordt. Daarna spoel ik de pet in koud en zuiver water, indien nodig, verschillende keren tot alle zeepresten verwijderd zijn.

Hierna dep ik de pet droog tussen een sponshanddoek tot het meeste vocht is opgenomen. Dan kan de pet al liggend drogen.

 

Meestal wordt een pet als eerste vuil aan de band langs de binnenkant. Door contact met de haren en hoofdhuid kunnen transpiratie en make-up vlekken maken. Deze band wordt best regelmatig schoon gewreven met een zacht katoenen doek, gedrenkt in wasbenzine. Dit product zal ervoor zorgen dat het vuil en huidvetten worden verwijderd. Daarna kan men de binnenkant van de pet aan de lucht laten drogen.

Wasbenzine is verkrijgbaar bij de drogist of doe-het-zelfzaak en behoort tot de categorie van chemische producten. Lees dus zeker de voorschriften voor gebruik!

Wasbenzine kan eveneens veilig gebruikt worden op witte stoffen.

 

Belangrijk! Een goed onderhouden pet heeft een mooier en langer leven !

 

Uw Modist Martine Verstraeten

 

U vindt Hoeden Martine Verstraeten in de Stationsstraat 13a te Haacht.

'U kan onze zaak gemakkelijk met het openbaar vervoer en met de auto bereiken.

Er zijn drie grote gratis parkings vlak naast ons winkelcentrum en ook in onze winkelstraten kan men gratis parkeren mits het leggen van de blauwe schijf.

Met zowel de 'A12' als de 'E19' vlakbij, kan u ons goed bereiken vanuit 'Antwerpen,

Berchem, Wilrijk, Edegem, Kontich, Boom, Willebroek, Rumst, Londerzeel, Mechelen,

Vilvoorde, Machelen, Zaventem, Meise en Brussel.'

Evenals uit de provincies Limburg, Antwerpen, Vlaams-Brabant , Waals- Brabant en Oost-Vlaanderen.