Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste ons laatste nieuws, onze nieuwe collecties, promoties en uitnodigingen voor onze events.

Leuke weetjes over de altijd trendy Panamahoed Leuke weetjes over de altijd trendy Panamahoed

NIEUWS | 28-05-2015 : 08:00 | Overzicht van nieuws & events

Een zomerhoed die het ieder jaar opnieuw erg goed doet, is de PANAMAHOED. Deze hoed, handgemaakt met gevlochten bladeren van de Carludovica Palmata-plant, is licht om dragen en houdt toch de zon goed tegen.

 

Wist u dat de Panamahoed eigenlijk helemaal niet uit Panama afkomstig is, zoals de naam doet vermoeden? De Panamahoed komt oorspronkelijk uit Ecuador. Hij dankt z’n naam aan het feit dat hij van Ecuador naar Panama werd vervoerd, om vervolgens via het Panamakanaal naar Europa verscheept te worden. Een andere verklaring voor de naam ‘Panamahoed’ is een foto van president Theodore Roosevelt uit 1906 die de strohoed met de typische zwarte band draagt wanneer hij de aanleg van het Panamakanaal gaat bezoeken. De ‘Panamahoed’ geniet sindsdien wereldwijde bekendheid.

 

Wist u dat Panamahoeden vandaag de dag nog steeds met de hand gemaakt worden? De prijs is afhankelijk van de weefseldichtheid en de gewerkte uren. Het kan een tweetal dagen in beslag nemen om een Panamahoed te maken… maar ook enkele maanden.

 

Klik hier om onze website te bezoeken