Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste ons laatste nieuws, onze nieuwe collecties, promoties en uitnodigingen voor onze events.

DE “HOEDENPLANK”  VAN  DE AUTO GEBRUIK JE BETER NIET ALS HOEDENPLANK! DE “HOEDENPLANK” VAN DE AUTO GEBRUIK JE BETER NIET ALS HOEDENPLANK!

NIEUWS | 7-08-2012 : 13:57 | Overzicht van nieuws & events

In tegenstelling tot wat de naam laat vermoeden, is de hoedenplank van de auto niet ideaal om een hoed op te leggen, zeker niet voor langere tijd. Het stro van de hoed zal verkleuren door de zon en ook uitdrogen. Hierdoor wordt de hoed hard en broos en kan het stro gaan breken.

Het is goed om een strohoed regelmatig te bevochtigen met water zodat het stro soepel blijft. Zelf doe ik dit met een vochtige (niet nat!) katoenen doek. Door hiermee over de hoed te wrijven blijft hij niet alleen soepel, maar ook proper. Vlekken en het vuil op de band aan de binnenkant van de hoed kan men verwijderen met wasbenzine ( zie blog “Hoe maak ik mijn pet schoon?”)

De hoedenplank is dus niet ideaal voor een hoed, maar deze tips helpen om een strohoed van natuurlijk stro,een mooi en lang leven te bezorgen..

Een zonnehoed in natuurlijk stro is fantastisch en aangenaam om te dragen tijdens mooie zomerse dagen. Strohoeden zijn licht en beschermen het hoofd, gezicht, oorschelpen en hals tegen de nadelige invloed van zonnestralen.

Er zijn verschillende soorten natuurlijk stro zoals sisal en parasisal voor handgemaakte hoeden en Panama- Rafia- en Toyostro voor dagelijkse zonnehoeden. Deze strosoorten worden gekweekt volgens dikte en stevigheid en de nodige soepelheid om ze te weven of te vlechten. Door het gebruik van deze verschillende technieken krijgt elke kwaliteit en model een andere uitstraling.

Panamastro wordt geweven, Rafiastro wordt meestal gevlochten waarna de bandjes aan elkaar gestikt worden tot een hoed. Toyostro wordt zowel geweven als gevlochten.

Er is dus heel wat variatie in strohoeden! Laat je in je keuze begeleiden door een Modist met vakkennis en u zal vele zomerse dagen kunnen genieten van zon en complimentjes! 

Uw Modist Martine Verstraeten.