Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste ons laatste nieuws, onze nieuwe collecties, promoties en uitnodigingen voor onze events.

Hilda Livens, winnaar in Cuts, draagt een hoed van Hilda Livens, winnaar in Cuts, draagt een hoed van "Hoeden Martine Verstraeten"

NIEUWS | 4-06-2012 : 15:25 | Overzicht van nieuws & events

Tijdens het weekend van 26 & 27 mei, was ik te gast op het kasteel van Cuts (Frankrijk) voor het “16de Concours International d’Attelage de Tradition “

Het kasteel van Cuts is eigendom van een Franse Markies die getrouwd is met een Belgische dame. Eén maal per jaar wordt dit domein opengesteld voor het publiek tijdens deze internationale Attelagewedstrijd.

Ik ga hier reeds drie jaar op rij naar toe om mijn klant, Hilda Livens, en haar man Hugo aan het werk te zien. Ik mocht voor Hilda reeds verschillende hoeden maken, die ik volgens de traditie telkens aanpas aan de kleur van haar kleding en de koets. Zij wonnen reeds drie jaar op rij deze wedstrijd in hun categorie.

Het is een prachtig spektakel en een boeiende wedstrijd in een fantastisch mooi decor. Telkens weer is het alsof ik terug ga in de tijd, de tijd van Sissi! Wie keek er niet naar de prachtige Sissifilms? Wel hier beleef je het allemaal zelf!

Tijdens dit weekend van Mei is het kasteel van Cuts”de trekpleister” voor al wie houdt van kastelen, attelagewedstrijden, paarden, koetsen, lederen getuigen, dames en heren in mooie kledij en prachtige hoeden! Ook voor fotografen is dit een gelegenheid om mooie en unieke foto’s te maken.

Ook dit jaar waren er weer heel wat Belgische deelnemers. We mochten uiteindelijk vier 1ste en twee 2de plaatsen innemen. We kregen de prijs voor de 1ste van de hele wedstrijd, de prijs voor de beste Groom en de landentrofee…. een indrukwekkend palmares en een proficiat meer dan waard!

Voor al wie meer wil zien en weten over dit evenement kan hiervoor terecht op volgende websites:

www.attelage-cuts.com

http://www.attelage-patrimoine.com/3-album-2074290.html