Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste ons laatste nieuws, onze nieuwe collecties, promoties en uitnodigingen voor onze events.

Hoe vind ik een hoed die bij mijn gezicht past? Hoe vind ik een hoed die bij mijn gezicht past?

NIEUWS | 2-04-2012 : 20:10 | Overzicht van nieuws & events

Dat was de vraag die de 10 dames uit Boortmeerbeek zich stelden nadat ze zich ingeschreven hadden voor de cursus “Maak je eigen winterhoed”, gegeven door Martine Verstraeten en georganiseerd door de gemeente Boortmeerbeek.

Tijdens deze cursus van 5 avonden maakten de dames hun eigen hoed volgens de ambachtelijke wijze. Dit betekend dat ze het basismateriaal, vilt, stoomden en mouleerden op houten mallen en daarna, naaiend met de hand, de hoed verder afwerkten.

Tijdens de eerste les kreeg elke dame uitgebreid de kans om verschillende modellen te passen en te kijken hoe hun gezicht mooier of minder mooi werd door bepaalde vormen te combineren. Uiteraard met behulp van de commentaren van de andere dames! Een hoed kan immers in 2 delen gemaakt worden: top en rand, waardoor het mogelijk is om de 2 delen onderling aan elkaar aan te passen en op elkaar af te stemmen.

Hierdoor kan elke dame een hoed vinden die perfect bij haar gezicht past. Dit is de werkwijze die ik altijd toepas, ook bij mijn klanten.

Een tweede belangrijk aspect voor het vinden van de juiste hoed is de kleur. Een hoed in een kleur die bij jou past zal je veel mooier maken, dan een hoed in een kleur die je niet past. Je merkt dadelijk of je gezicht gaat stralen of een doffe glans krijgt.

Deze dames slaagden hier allemaal in en waren na afloop heel tevreden met het resultaat, en terecht! Ze hebben dit allemaal uitstekend gedaan!

De resultaten kan je bewonderen op de tentoonstelling van 28 april tijdens de week van de amateurkunsten.

Wie graag eens een kijkje wil nemen in de wondere wereld van het “hoeden maken” is welkom in mijn hoedenklas tijdens de “Openklasavond” van CVO Crescendo , Vaartdijk te Mechelen, op donderdag 29 mei van 18 tot 21u of op de modeshow van onze modeafdeling op 7 juni om 19u .

Meer info op www.boortmeerbeek.be en www.cvo-crescendo.be